Nyttig informasjon om leiebil i Miami og USA
Nyttig informasjon om leiebil i Miami og USA

Nyttig informasjon om leiebil i Miami og USA

Alle som reiser til Miami bør skaffe seg en leiebil. Gjerne en kabriolet. Så slår man ned taket, fester solbrillene og cruiser langs Miami Beach. Det er nesten så man kan høre åpningsmusikken til Miami Vice bare ved tanken.

Miami, Florida og USA er bygget opp rundt bilen. Veinettet er ekstremt godt utbygget. Det tar deg dit du vil, raskt og effektivt. I tillegg er både Miami og Florida stort. Du må ha en bil hvis du skal rekke over alt.

Ønsker du å finne ut hva slags biler du kan leie i Florida? Bruk nettsidene våre. Vi sammenligner priser på leiebiler fra alle seriøse utleiere i Miami og i områdene rundt byen.

Godt flyplasstilbud

Når du reiser til Miami ankommer du trolig via Fort Lauderdale – Hollywood International Airport, som ligger om lag 40 minutter nord for Miami, eller Miami International Airport like utenfor sentrum. Uansett hvor du lander har du et rikelig leiebilutvalg å plukke fra. Alle de store utleieselskapene er godt representert på begge flyplassene.

Hvis du lander på en av flyplassene over, er det ingen grunn til at du ikke skal hente ut leiebilen din her. Du vil neppe spare særlig mye på å hente ut bilen i sentrum.

Bestill i god tid

For at du skal få en så god pris som mulig på leiebil i Miami, bør du være ute i god tid med bestillingen.

Avstanden mellom Norge og USA er også en grunn til at du bør avklare leieforholdet på forhånd. Flyreisen mellom Norge og Miami tar tid. Den kan være ganske trøttende. Det siste du vil gjøre når du ankommer USA etter en lang reise over Atlanterhavet er å gjennomgå prosessen med å forhandle om leiebil. Dette er hva du kan gjøre klart hjemmefra før reisen starter:

  • Reservere leiebilen (du kan gjøre dette fra våre nettsider.)
  • Kartlegging av hva slags ekstrautstyr du trenger og som må bestilles.
  • Få full kontroll over hvilke forsikringer du har og hvilke du trenger.

Angående forsikringer: Du bør vurdere å skaffe deg en utvidet ansvarsforsikring (Supplemental Liability Insurance) hvis du skal kjøre leiebil i USA. Denne sørger for at du ikke blir saksøkt hvis du skader andres eiendom.

Kjøretips for Miami

Veiene i og omkring Miami er store og gode. Bare vær forberedt på at du langt ifra er alene om å bruke dem. Trafikken er stor døgnet rundt. Du vet ikke hva rushtrafikk er før du har havnet i morgenrushet inn til sentrum av Miami. De fleste veiene har to eller flere felt i samme retning. Følg godt med når du kjører på flerfeltsveiene. Lokale sjåfører har en lei tendens til å skifte filer temmelig kjapt uten å signalisere hvor de skal.

Det er flere bomveier i området. De fleste bilutleierne har løsninger som gjør at du kan passere bomstasjonene uten å måtte betale kontant. Spør betjeningen, som leverer ut bilen til deg, hvis du er i tvil om hvordan bomveiene i Miami og Florida fungerer.

Parkering i Miami-området

Miami har et brukbart tilbud av parkeringsgarasjer. Du finner dem blant andre i bydeler som Brickell og Coconut Grove. Allikevel plages Miami av at det er langt færre parkeringsplasser enn hva det er behov for. Det finnes en rekke apper og nettsteder som kan hjelpe deg med å finne en ledig plass litt raskere. Du kan starte med å kikke på Miami Parking.

Beboere på South Beach og Miami Beach er lei av at turister parkerer på plassene deres. De er rimelig kjappe med å bestille borttauing hvis noen feilparkerer. Derfor bør du følge godt med på skiltingen slik at du ikke stiller bilen på en privatplass når du besøker de populære strendene.

Opplevelsene står i kø

Miami har så uendelig mye å tilby alle som reiser dit. Med leiebil kan du oppleve mer av alt fordi du står fritt til å bevege deg hvor du vil. Det fine med selve byen er at du kan bruke bilen for å komme deg til de bynære attraksjonene. Slik som Miami Beach og South Beach (den sørlige delen av Miami Beach). Allikevel er det når du vil ut av byen at leiebilen virkelig kommer til sin rett.

Everglades

Den store nasjonalparken Everglades starter bare en halvtimes kjøring vest for Miami. Her kan du oppleve et fantastisk dyreliv som (selvfølgelig) inkluderer alligatorer.

Key West

Når du først er i Miami bør du sette av tid til å besøke Key West. Det tar fire til fem timer å komme seg dit fra Miami. Veien dit kalles The Overseas Highway. På veien kjører du over hele 42 broer. Den lengste er over 11 kilometer lang. Veien fra det amerikanske fastlandet til Key West er en av verdens vakreste veistrekninger.

Orlando

Noen timers kjøring nordover sender deg til Orlando, et mekka for alle som elsker fornøyelsesparker. Det er så mange av dem der at du trolig vil ønske å overnatte. Én dag for å rekke over de fleste parkene er langt ifra nok.

Bilutleie i Miami

Selv om USA, Florida og Miami er stort, skal du ikke bekymre deg for å kjøre bil der borte. Med litt sunn fornuft, god tid og en GPS kommer du langt. Vi kan love deg at turen blir mange hakk mer opplevelsesrik når du benytter din egen leiebil i Miami.

Våre nettsider sammenligner priser på leiebiler fra alle de store utleierne i Miami og områdene rundt. Du kan både sjekke hvilke tilbud som finnes og reservere en leiebil med vår tjeneste.