Leiebil til bryllupsbilen
Leiebil til bryllupsbilen

Leiebil til bryllupsbilen

  • Gjør bryllupet ekstra minneverdig
  • Velg mellom mange alternativer til bryllupsbil

Bryllup er en stor dag, og en stor opplevelse for de som gifter seg. Dette gjelder også alle som står dem nær. Det brukes som regel mye tid og penger på å skape en minneverdig dag. En av tingene som kan være med å bidra til dette, er å leie en spesiell bil til bryllupet. Det er mange som tilbyr dette. Alternativene til fremkomstmiddel er også mange, fra tandemsykkel til eksklusive limousiner. Det har blitt sagt at bryllup uten bil, er bryllup uten stil. En bil vil nok være en del av vurderingene i forbindelse med et bryllup – uansett om du er enig i utsagnet, eller ikke.

Det tilbys ofte at du leier en bil med sjåfør det antall timer dere blir enige om. Bilen kan være spektakulær, som en limousin eller en veteranbil. Noen velger også andre løsninger, som for eksempel hest og vogn. Det finnes også rimelige løsninger. Det kan være halv-gamle biler som bobler, eller tidligere luksusvarianter som amcars fra 1960 til 1980. Mange av disse eies av personer som liker å vise fram bilen sin. De ønsker ikke nødvendigvis å tjene masse penger på denne. Det finnes en rekke nettsider hvor du kan finne denne type biler, som for eksempel bookaclassic.com, veteranutleie.no med flere.

Limousin til bryllupet

For mange er Limousin den optimale bilen for en stor anledning. Disse finnes i mange varianter. En ekte Limousin skal ha skillevegg eller glass mellom førerplass og kupeen til passasjerene. Den bør også ha god plass og i tillegg være eksklusivt innredet. Stretchlimousin er en ekstra stor utgave. Denne har plass til 6 til 20 passasjerer. Disse er veldig lange, og har mer enn fire dører. Eksempler på type limousiner er Lincoln Town car, Cadillac XTS, Ford Excurion, Lincoln Navigator og Hummer H2. Som en kuriositet kan det nevnes at de svarte drosjene i London er en type limousin.

Bryllupsbilen kan brukes til flere ting på den store dagen. Transport av bruden til kirken er det mest åpenbare. Den står som regel utenfor når vielsen er over og frakter brudeparet videre. En annen funksjon bryllupsbilen kan ha er at den er med på brudebildene. En klassisk bryllupsbil er med på å skape en fin kulisse for bildene. Skal du leie en bil til bryllupet kan du leie med sjåfør. Noen velger likevel å få noen de kjenner til å kjøre for seg, noe som kan være en god løsning. Husk likevel at fotografen også bør være med i bilen.

Sett av tilstrekkelig tid

Prisen for å leie bryllupsbilen er ofte basert på hvor lenge du trenger den. Det er viktig at du setter av nok tid. Transport til vielsesstedet tar tid, og du må også regne inn den tiden vielsen tar. Et kirkebryllup tar ca. 30–60 minutter. En borgerlig vielse kan ta noe mindre tid. Det tar også tid etter vielsen, siden mange skal gratulere og hedre brudeparet. Skal bilen også være med på brudebildene, må du regne med 1–2 timer. Dette er spesielt hvis dere bruker en profesjonell fotograf. Det kan derfor være fornuftig å leie bil for i hvert fall 4–5 timer.

  • Beregn minst 4-5 timers leietid av bryllupsbilen
  • Bryllupsbilen kan være med på brudebildene

Finn den rette bilen

Det er mange steder du kan finne bryllupsbilen, og det avhenger helt av hva du ønsker. Du kan se på finn.no eller andre nettsteder som tilbyr leiebil. Hvis du har sjåfør kan du finne flere biler på for eksempel Nabobil.no. Ønsker du å gjøre mer ut av det, er det mange som tilbyr leie av bryllupsbiler med sjåfør. Disse har erfaring med dette, og gjør at du ikke trenger å tenke på bryllupskjøringen. Det aller meste blir ordnet av den du leier av. Bryllupsbilen er et viktig romantisk element i forbindelse med bryllupet. Det kan derfor være greit å la noen profesjonelle ta seg av dette.

  • Lei med eller uten sjåfør
  • Bryllupsbilen er et viktig romantisk element i forbindelse med bryllupet

Tilpass bilen til rammene rundt bryllupet

Når du planlegger bryllupet er det en god idé å ha med bilen i planleggingen. Det er viktig å finne en bil som passer brudeparet, samt rammene rundt bryllupet. Bestiller du bil med sjåfør blir det mindre å tenke på. Bilen kan være en limousin, en Ferrari, Cadilliac eller en annen eksklusiv bil. Nettsider som bookaclassic.no har mange biler å velge mellom. Slik kan du enkelt finne den bilen du synes passer for ditt bryllup. Det er lett å drømme seg bort når du ser alle de fine bilene – bilen skal jo tross alt bidra til å gjøre dagen minneverdig.

Veteranbil som bryllupsbil

Det er lett å få tak i en rimelig bryllupsbil. Du kan søke etter en veteranbil fra 70- og 80-tallet, eller nye luksusbiler. Særegne biler koster mer. Veteranbiler blir som regel alltid lagt merke til, men brukes ikke så mye i bryllupskjøring. På nettsiden norgesklenodier.no står det at under 10 % av bryllupskjøringen i Norge skjer med veteranbiler. Den samme nettsiden viser at du kan leie en slik bil i 1 til 3 timer for mellom 3 000 og 7 000 kroner. For mellom 10 000 og 20 000 kroner kan du leie en bil i paradeklassen, som er av de råeste i Europa.

Dekorering av bryllupsbil

Som regel er bryllupsbilen en attraksjon i seg selv. Det er ikke så vanlig å dekorere denne så mye. Det kan likevel være fint med et silkebånd på bilen. En minimalistisk dekorering av bilen er med å fremheve bilen som den er. Dette sørger for at den ikke stjeler for mye oppmerksomhet. Blikkbokser hengende etter bilen er også noe mange forbinder med bryllup. Dette er derimot ikke like populært lenger. Det kan være en fin ting hvis du har en ordinær eller mindre bryllupsbil. Det anbefales likevel ikke å feste blikkbokser etter en luksusbil. Uansett hva du velger, ønsker vi deg lykke til med bryllupet!