Her er de beste attraksjonene i Norge å se med leiebil
Her er de beste attraksjonene i Norge å se med leiebil

Her er de beste attraksjonene i Norge å se med leiebil

Norge har alltid vært et populært land å feriere i, både for nasjonale og internasjonale turister. Muligheten til å oppleve Norge har aldri vært større enn nå. Det finnes endeløse landskap og naturopplevelser, med både fjorder og fjell, storbyer og landsbygder. Norsk natur er virkelig som ingen annen. Men selv om det er et lite land er avstandene lange. Dersom du leier bil vil du bedre kunne nyte turen over landets fjell og kyst. Reiseetappene vil også føles kortere med mye å se på veien!

  • Leiebil gir muligheten til en mer opplevelsesrik reise
  • Opplev hele Norge

Norge på langs

Det finnes mange måter å feriere i Norge på. Både camping- og teltturer har lenge vært populært. Dette er et land som har mye å by på: Unik natur, dyreliv og rik historie. Ved leie av bil får du muligheten til å se mye forskjellig på kort tid. Å kjøre Norge på langs med leiebil er en populær aktivitet. På denne måten kan du få med deg flere av de mest spennende turistattraksjonene på en komfortabel måte. Blant annet VisitNorway gir mange tips til norske reisemål for enhver smak.

Leiebil tilbyr muligheten til å reise hele Norge på en komfortabel måte. Slik kan du pakke bagasjerommet med nødvendig bagasje og nistemat, og nyte favorittmusikken på reisen. Helt fra Dyreparken i Kristiansand og de idylliske trehusene i sør, til urgamle helleristninger og samekultur i nord. Du kan enten pakke ned telt eller finne flere flotte hytter og leiligheter i løpet av turen. Mange steder er det mulig å overnatte på både gamle gårder og setre, som er en del av norsk kulturarv.

  1. Opplev unik norsk natur
  2. Lev norsk kulturarv fra sør til nord

Planlegg reisen

Når du skal på Norgesferie kan det lønne seg å lage en plan før avreise. Sett først opp en oversikt over hvor mange som skal reise, og hva hver enkelt vil få med seg på turen. Dersom du lager et budsjett på forhånd kan du oppleve at pengene varer lenger. Det finnes endeløse muligheter for ting å se i Norge. Med leiebil er det kun nødvendig å planlegge en god reiserute. Slik vil du få både en behagelig og opplevelsesrik reise.

  • Sett opp en oversikt over ting å se
  • Et reisebudsjett gir mer oversikt

Uansett om du velger å kjøre på tvers eller langs, vil du finne spennende attraksjoner. Norge kan by på både kultur, folke- og kulturmuseer, og flere parker av ulike slag. Her finner du både fornøyelsesparker, skulpturparker, samt geo- og nasjonalparker, som Jotunheimen og Jostedalsbreen. Dersom du liker spenning og adrenalin kan grotteturer, rafting eller strikkhopp være interessante attraksjoner å få med seg. Fjellklatring er også spennende, og kan blant annet gjøres i en av Norges mange fjorder. Preikestolen er blant de mest populære turistattraksjonene i Vest-Norge.

Hvordan finne riktig leiebil?

For å finne riktig leiebil for din situasjon er det flere ting å vurdere på forhånd. Både antall reisende, sjåfører, og pris er viktige faktorer. Flere leiebilleverandører krever blant annet ekstragebyrer dersom sjåfør er under 25 år. Dette er for å dekke ekstra forsikringer for unge sjåfører. Det er greit å vite omtrent hvor langt bilen skal kjøre, da dette også spiller inn på prisen. Sammenlign ulike tilbud fra ulike leverandører som feks. Goautos. Slik vil du få en bedre oversikt over totale leiekostnader, og dermed reisekostnader.

Norsk kulturarv

Norge har åtte steder på UNESCOs liste over verdensarv. Blant disse står Vegaøyene som er grunnlaget for moderne norsk kystkultur. Her har det vært bosetninger i over 10 000 år. Andre punkter på denne listen er bryggen i Bergen, som har vært et viktig knutepunkt siden Olav Kyrre grunnla bydelen i 1070. I Alta kan du se 4 000 til 6 000 år gamle helleristninger. Sider som Tripadvisor gir muligheten til å finne lave priser på bilutleie, overnattinger, samt tips til ulike attraksjoner.

  • Les anmeldelser fra andre reisende
  • Ulike tjenester på nett kan hjelpe til å planlegge reisemål og budsjett

En stor del av Norges kultur inkluderer vikingene. Det finnes flere steder i Norge som tilbyr et lite innblikk i hvordan landet så ut for tusen år siden. Over hele Norge finnes det både vikinggraver og museer. I Oslo kan du besøke Vikingskipmuseet og Historisk Museum på én og samme billett. I Trøndelag kan du i juli hvert år ta del i vikingfestivalen Olsokdagene. Her blir blant annet det berømte Slaget på Stiklestad årlig gjenskapt i en utendørs forestilling. Stavkirkene er et annet unikt kulturminne fra vikingtiden.

Oppsummering

Det er mange spennende attraksjoner å finne i Norge, både naturlige og kulturelle – på tvers og på langs av landet. Det lønner seg å leie bil på Norgesferie. Slik vil du kunne oppleve mer på kortere tid. Det er også mer komfortabelt å kjøre selv. Sammenlign ulike leverandører før du velger en bil. Det er også lurt å sette opp en oversikt over både ønskede attraksjoner, reiserute og budsjett før avreise. Slik vil du kunne finne på mer, og pengene vil strekke mer til.

Ofte stilte spørsmål

Hvor finner jeg de beste naturattraksjonene?

Hele landet tilbyr unik natur og ulike opplevelser. De fleste fjordene finnes på vestkysten, mens de fleste nasjonalparkene ligger i innlandet. Du kan finne ekstremsport som terrengsykling og rafting i for eksempel Trysil. Eventuelt gå til Preikestolen i Sognesand, utenfor Stavanger.

Har Norge kulturarv?

Norge har mye kulturarv, som stammer helt tilbake til steinalderen. Du kan finne blant annet årtusengamle helleristninger, vikinggraver, samt gamle gårder og setre. Mange setre tilbyr kortreist, tradisjonell norsk mat, og noen også overnattingsmuligheter. Du kan også delta i vikingfestivaler.

Hvordan finner jeg leiebil?

Det finnes mange ulike leverandører som tilbyr leie av bil i Norge. Disse kan enkelt finnes ved et søk på nett. Du kan bruke tjenester som sammenligner ulike leverandører og priser. Vær oppmerksom på ekstra kostnader som forsikring, sjåførgebyrer og lignende.