nvnytt.no

nvnytt.no

Her er de beste attraksjonene i Norge å se med leiebil

Norge har alltid vært et populært land å feriere i, både for nasjonale og internasjonale turister. Muligheten til å oppleve Norge har aldri vært større enn nå. Det finnes endeløse landskap og naturopplevelser, med både fjorder og fjell, storbyer og landsbygder. Norsk natur er virkelig som ingen annen. Men selv om det er et lite land er avstandene lange. Dersom du leier bil vil du bedre kunne nyte turen over landets fjell og kyst. Reiseetappene vil også føles kortere med mye å se på veien!

  • Leiebil gir muligheten til en mer opplevelsesrik reise
  • Opplev hele Norge

Norge på langs

Det finnes mange måter å feriere i Norge på. Både camping- og teltturer har lenge vært populært. Dette er et land som har mye å by på: Unik natur, dyreliv og rik historie. Ved leie av bil får du muligheten til å se mye forskjellig på kort tid. Å kjøre Norge på langs med leiebil er en populær aktivitet. På denne måten kan du få med deg flere av de mest spennende turistattraksjonene på en komfortabel måte. Blant annet VisitNorway gir mange tips til norske reisemål for enhver smak.

Leiebil tilbyr muligheten til å reise hele Norge på en komfortabel måte. Slik kan du pakke bagasjerommet med nødvendig bagasje og nistemat, og nyte favorittmusikken på reisen. Helt fra Dyreparken i Kristiansand og de idylliske trehusene i sør, til urgamle helleristninger og samekultur i nord. Du kan enten pakke ned telt eller finne flere flotte hytter og leiligheter i løpet av turen. Mange steder er det mulig å overnatte på både gamle gårder og setre, som er en del av norsk kulturarv.

  1. Opplev unik norsk natur
  2. Lev norsk kulturarv fra sør til nord

Planlegg reisen

Når du skal på Norgesferie kan det lønne seg å lage en plan før avreise. Sett først opp en oversikt over hvor mange som skal reise, og hva hver enkelt vil få med seg på turen. Dersom du lager et budsjett på forhånd kan du oppleve at pengene varer lenger. Det finnes endeløse muligheter for ting å se i Norge. Med leiebil er det kun nødvendig å planlegge en god reiserute. Slik vil du få både en behagelig og opplevelsesrik reise.

  • Sett opp en oversikt over ting å se
  • Et reisebudsjett gir mer oversikt

Uansett om du velger å kjøre på tvers eller langs, vil du finne spennende attraksjoner. Norge kan by på både kultur, folke- og kulturmuseer, og flere parker av ulike slag. Her finner du både fornøyelsesparker, skulpturparker, samt geo- og nasjonalparker, som Jotunheimen og Jostedalsbreen. Dersom du liker spenning og adrenalin kan grotteturer, rafting eller strikkhopp være interessante attraksjoner å få med seg. Fjellklatring er også spennende, og kan blant annet gjøres i en av Norges mange fjorder. Preikestolen er blant de mest populære turistattraksjonene i Vest-Norge.

Hvordan finne riktig leiebil?

For å finne riktig leiebil for din situasjon er det flere ting å vurdere på forhånd. Både antall reisende, sjåfører, og pris er viktige faktorer. Flere leiebilleverandører krever blant annet ekstragebyrer dersom sjåfør er under 25 år. Dette er for å dekke ekstra forsikringer for unge sjåfører. Det er greit å vite omtrent hvor langt bilen skal kjøre, da dette også spiller inn på prisen. Sammenlign ulike tilbud fra ulike leverandører som feks. Goautos. Slik vil du få en bedre oversikt over totale leiekostnader, og dermed reisekostnader.

Norsk kulturarv

Norge har åtte steder på UNESCOs liste over verdensarv. Blant disse står Vegaøyene som er grunnlaget for moderne norsk kystkultur. Her har det vært bosetninger i over 10 000 år. Andre punkter på denne listen er bryggen i Bergen, som har vært et viktig knutepunkt siden Olav Kyrre grunnla bydelen i 1070. I Alta kan du se 4 000 til 6 000 år gamle helleristninger. Sider som Tripadvisor gir muligheten til å finne lave priser på bilutleie, overnattinger, samt tips til ulike attraksjoner.

  • Les anmeldelser fra andre reisende
  • Ulike tjenester på nett kan hjelpe til å planlegge reisemål og budsjett

En stor del av Norges kultur inkluderer vikingene. Det finnes flere steder i Norge som tilbyr et lite innblikk i hvordan landet så ut for tusen år siden. Over hele Norge finnes det både vikinggraver og museer. I Oslo kan du besøke Vikingskipmuseet og Historisk Museum på én og samme billett. I Trøndelag kan du i juli hvert år ta del i vikingfestivalen Olsokdagene. Her blir blant annet det berømte Slaget på Stiklestad årlig gjenskapt i en utendørs forestilling. Stavkirkene er et annet unikt kulturminne fra vikingtiden.

Oppsummering

Det er mange spennende attraksjoner å finne i Norge, både naturlige og kulturelle – på tvers og på langs av landet. Det lønner seg å leie bil på Norgesferie. Slik vil du kunne oppleve mer på kortere tid. Det er også mer komfortabelt å kjøre selv. Sammenlign ulike leverandører før du velger en bil. Det er også lurt å sette opp en oversikt over både ønskede attraksjoner, reiserute og budsjett før avreise. Slik vil du kunne finne på mer, og pengene vil strekke mer til.

Ofte stilte spørsmål

Hvor finner jeg de beste naturattraksjonene?

Hele landet tilbyr unik natur og ulike opplevelser. De fleste fjordene finnes på vestkysten, mens de fleste nasjonalparkene ligger i innlandet. Du kan finne ekstremsport som terrengsykling og rafting i for eksempel Trysil. Eventuelt gå til Preikestolen i Sognesand, utenfor Stavanger.

Har Norge kulturarv?

Norge har mye kulturarv, som stammer helt tilbake til steinalderen. Du kan finne blant annet årtusengamle helleristninger, vikinggraver, samt gamle gårder og setre. Mange setre tilbyr kortreist, tradisjonell norsk mat, og noen også overnattingsmuligheter. Du kan også delta i vikingfestivaler.

Hvordan finner jeg leiebil?

Det finnes mange ulike leverandører som tilbyr leie av bil i Norge. Disse kan enkelt finnes ved et søk på nett. Du kan bruke tjenester som sammenligner ulike leverandører og priser. Vær oppmerksom på ekstra kostnader som forsikring, sjåførgebyrer og lignende.

Leiebil til bryllupsbilen

  • Gjør bryllupet ekstra minneverdig
  • Velg mellom mange alternativer til bryllupsbil

Bryllup er en stor dag, og en stor opplevelse for de som gifter seg. Dette gjelder også alle som står dem nær. Det brukes som regel mye tid og penger på å skape en minneverdig dag. En av tingene som kan være med å bidra til dette, er å leie en spesiell bil til bryllupet. Det er mange som tilbyr dette. Alternativene til fremkomstmiddel er også mange, fra tandemsykkel til eksklusive limousiner. Det har blitt sagt at bryllup uten bil, er bryllup uten stil. En bil vil nok være en del av vurderingene i forbindelse med et bryllup – uansett om du er enig i utsagnet, eller ikke.

Det tilbys ofte at du leier en bil med sjåfør det antall timer dere blir enige om. Bilen kan være spektakulær, som en limousin eller en veteranbil. Noen velger også andre løsninger, som for eksempel hest og vogn. Det finnes også rimelige løsninger. Det kan være halv-gamle biler som bobler, eller tidligere luksusvarianter som amcars fra 1960 til 1980. Mange av disse eies av personer som liker å vise fram bilen sin. De ønsker ikke nødvendigvis å tjene masse penger på denne. Det finnes en rekke nettsider hvor du kan finne denne type biler, som for eksempel bookaclassic.com, veteranutleie.no med flere.

Limousin til bryllupet

For mange er Limousin den optimale bilen for en stor anledning. Disse finnes i mange varianter. En ekte Limousin skal ha skillevegg eller glass mellom førerplass og kupeen til passasjerene. Den bør også ha god plass og i tillegg være eksklusivt innredet. Stretchlimousin er en ekstra stor utgave. Denne har plass til 6 til 20 passasjerer. Disse er veldig lange, og har mer enn fire dører. Eksempler på type limousiner er Lincoln Town car, Cadillac XTS, Ford Excurion, Lincoln Navigator og Hummer H2. Som en kuriositet kan det nevnes at de svarte drosjene i London er en type limousin.

Bryllupsbilen kan brukes til flere ting på den store dagen. Transport av bruden til kirken er det mest åpenbare. Den står som regel utenfor når vielsen er over og frakter brudeparet videre. En annen funksjon bryllupsbilen kan ha er at den er med på brudebildene. En klassisk bryllupsbil er med på å skape en fin kulisse for bildene. Skal du leie en bil til bryllupet kan du leie med sjåfør. Noen velger likevel å få noen de kjenner til å kjøre for seg, noe som kan være en god løsning. Husk likevel at fotografen også bør være med i bilen.

Sett av tilstrekkelig tid

Prisen for å leie bryllupsbilen er ofte basert på hvor lenge du trenger den. Det er viktig at du setter av nok tid. Transport til vielsesstedet tar tid, og du må også regne inn den tiden vielsen tar. Et kirkebryllup tar ca. 30–60 minutter. En borgerlig vielse kan ta noe mindre tid. Det tar også tid etter vielsen, siden mange skal gratulere og hedre brudeparet. Skal bilen også være med på brudebildene, må du regne med 1–2 timer. Dette er spesielt hvis dere bruker en profesjonell fotograf. Det kan derfor være fornuftig å leie bil for i hvert fall 4–5 timer.

  • Beregn minst 4-5 timers leietid av bryllupsbilen
  • Bryllupsbilen kan være med på brudebildene

Finn den rette bilen

Det er mange steder du kan finne bryllupsbilen, og det avhenger helt av hva du ønsker. Du kan se på finn.no eller andre nettsteder som tilbyr leiebil. Hvis du har sjåfør kan du finne flere biler på for eksempel Nabobil.no. Ønsker du å gjøre mer ut av det, er det mange som tilbyr leie av bryllupsbiler med sjåfør. Disse har erfaring med dette, og gjør at du ikke trenger å tenke på bryllupskjøringen. Det aller meste blir ordnet av den du leier av. Bryllupsbilen er et viktig romantisk element i forbindelse med bryllupet. Det kan derfor være greit å la noen profesjonelle ta seg av dette.

  • Lei med eller uten sjåfør
  • Bryllupsbilen er et viktig romantisk element i forbindelse med bryllupet

Tilpass bilen til rammene rundt bryllupet

Når du planlegger bryllupet er det en god idé å ha med bilen i planleggingen. Det er viktig å finne en bil som passer brudeparet, samt rammene rundt bryllupet. Bestiller du bil med sjåfør blir det mindre å tenke på. Bilen kan være en limousin, en Ferrari, Cadilliac eller en annen eksklusiv bil. Nettsider som bookaclassic.no har mange biler å velge mellom. Slik kan du enkelt finne den bilen du synes passer for ditt bryllup. Det er lett å drømme seg bort når du ser alle de fine bilene – bilen skal jo tross alt bidra til å gjøre dagen minneverdig.

Veteranbil som bryllupsbil

Det er lett å få tak i en rimelig bryllupsbil. Du kan søke etter en veteranbil fra 70- og 80-tallet, eller nye luksusbiler. Særegne biler koster mer. Veteranbiler blir som regel alltid lagt merke til, men brukes ikke så mye i bryllupskjøring. På nettsiden norgesklenodier.no står det at under 10 % av bryllupskjøringen i Norge skjer med veteranbiler. Den samme nettsiden viser at du kan leie en slik bil i 1 til 3 timer for mellom 3 000 og 7 000 kroner. For mellom 10 000 og 20 000 kroner kan du leie en bil i paradeklassen, som er av de råeste i Europa.

Dekorering av bryllupsbil

Som regel er bryllupsbilen en attraksjon i seg selv. Det er ikke så vanlig å dekorere denne så mye. Det kan likevel være fint med et silkebånd på bilen. En minimalistisk dekorering av bilen er med å fremheve bilen som den er. Dette sørger for at den ikke stjeler for mye oppmerksomhet. Blikkbokser hengende etter bilen er også noe mange forbinder med bryllup. Dette er derimot ikke like populært lenger. Det kan være en fin ting hvis du har en ordinær eller mindre bryllupsbil. Det anbefales likevel ikke å feste blikkbokser etter en luksusbil. Uansett hva du velger, ønsker vi deg lykke til med bryllupet!

Nyttig informasjon om leiebil i Miami og USA

Alle som reiser til Miami bør skaffe seg en leiebil. Gjerne en kabriolet. Så slår man ned taket, fester solbrillene og cruiser langs Miami Beach. Det er nesten så man kan høre åpningsmusikken til Miami Vice bare ved tanken.

Miami, Florida og USA er bygget opp rundt bilen. Veinettet er ekstremt godt utbygget. Det tar deg dit du vil, raskt og effektivt. I tillegg er både Miami og Florida stort. Du må ha en bil hvis du skal rekke over alt.

Ønsker du å finne ut hva slags biler du kan leie i Florida? Bruk nettsidene våre. Vi sammenligner priser på leiebiler fra alle seriøse utleiere i Miami og i områdene rundt byen.

Godt flyplasstilbud

Når du reiser til Miami ankommer du trolig via Fort Lauderdale – Hollywood International Airport, som ligger om lag 40 minutter nord for Miami, eller Miami International Airport like utenfor sentrum. Uansett hvor du lander har du et rikelig leiebilutvalg å plukke fra. Alle de store utleieselskapene er godt representert på begge flyplassene.

Hvis du lander på en av flyplassene over, er det ingen grunn til at du ikke skal hente ut leiebilen din her. Du vil neppe spare særlig mye på å hente ut bilen i sentrum.

Bestill i god tid

For at du skal få en så god pris som mulig på leiebil i Miami, bør du være ute i god tid med bestillingen.

Avstanden mellom Norge og USA er også en grunn til at du bør avklare leieforholdet på forhånd. Flyreisen mellom Norge og Miami tar tid. Den kan være ganske trøttende. Det siste du vil gjøre når du ankommer USA etter en lang reise over Atlanterhavet er å gjennomgå prosessen med å forhandle om leiebil. Dette er hva du kan gjøre klart hjemmefra før reisen starter:

  • Reservere leiebilen (du kan gjøre dette fra våre nettsider.)
  • Kartlegging av hva slags ekstrautstyr du trenger og som må bestilles.
  • Få full kontroll over hvilke forsikringer du har og hvilke du trenger.

Angående forsikringer: Du bør vurdere å skaffe deg en utvidet ansvarsforsikring (Supplemental Liability Insurance) hvis du skal kjøre leiebil i USA. Denne sørger for at du ikke blir saksøkt hvis du skader andres eiendom.

Kjøretips for Miami

Veiene i og omkring Miami er store og gode. Bare vær forberedt på at du langt ifra er alene om å bruke dem. Trafikken er stor døgnet rundt. Du vet ikke hva rushtrafikk er før du har havnet i morgenrushet inn til sentrum av Miami. De fleste veiene har to eller flere felt i samme retning. Følg godt med når du kjører på flerfeltsveiene. Lokale sjåfører har en lei tendens til å skifte filer temmelig kjapt uten å signalisere hvor de skal.

Det er flere bomveier i området. De fleste bilutleierne har løsninger som gjør at du kan passere bomstasjonene uten å måtte betale kontant. Spør betjeningen, som leverer ut bilen til deg, hvis du er i tvil om hvordan bomveiene i Miami og Florida fungerer.

Parkering i Miami-området

Miami har et brukbart tilbud av parkeringsgarasjer. Du finner dem blant andre i bydeler som Brickell og Coconut Grove. Allikevel plages Miami av at det er langt færre parkeringsplasser enn hva det er behov for. Det finnes en rekke apper og nettsteder som kan hjelpe deg med å finne en ledig plass litt raskere. Du kan starte med å kikke på Miami Parking.

Beboere på South Beach og Miami Beach er lei av at turister parkerer på plassene deres. De er rimelig kjappe med å bestille borttauing hvis noen feilparkerer. Derfor bør du følge godt med på skiltingen slik at du ikke stiller bilen på en privatplass når du besøker de populære strendene.

Opplevelsene står i kø

Miami har så uendelig mye å tilby alle som reiser dit. Med leiebil kan du oppleve mer av alt fordi du står fritt til å bevege deg hvor du vil. Det fine med selve byen er at du kan bruke bilen for å komme deg til de bynære attraksjonene. Slik som Miami Beach og South Beach (den sørlige delen av Miami Beach). Allikevel er det når du vil ut av byen at leiebilen virkelig kommer til sin rett.

Everglades

Den store nasjonalparken Everglades starter bare en halvtimes kjøring vest for Miami. Her kan du oppleve et fantastisk dyreliv som (selvfølgelig) inkluderer alligatorer.

Key West

Når du først er i Miami bør du sette av tid til å besøke Key West. Det tar fire til fem timer å komme seg dit fra Miami. Veien dit kalles The Overseas Highway. På veien kjører du over hele 42 broer. Den lengste er over 11 kilometer lang. Veien fra det amerikanske fastlandet til Key West er en av verdens vakreste veistrekninger.

Orlando

Noen timers kjøring nordover sender deg til Orlando, et mekka for alle som elsker fornøyelsesparker. Det er så mange av dem der at du trolig vil ønske å overnatte. Én dag for å rekke over de fleste parkene er langt ifra nok.

Bilutleie i Miami

Selv om USA, Florida og Miami er stort, skal du ikke bekymre deg for å kjøre bil der borte. Med litt sunn fornuft, god tid og en GPS kommer du langt. Vi kan love deg at turen blir mange hakk mer opplevelsesrik når du benytter din egen leiebil i Miami.

Våre nettsider sammenligner priser på leiebiler fra alle de store utleierne i Miami og områdene rundt. Du kan både sjekke hvilke tilbud som finnes og reservere en leiebil med vår tjeneste.