AURE: Reidun Helene Torset har klippet og stelt hår i 45 år. I Aure har hun drevet egen salong i 40. Slikt blir det jubileum av. Nå inviteres det til feiring for alle som vil i ungdomshuset Skogvang 3. august.

Reidun Torset er en skikkelig gründer, og har helt siden starten på sin frisørkarriere ikke vært redd for å satse, eller prøve ut nye ting. Svennebrev og mesterbrev tok hun i Trondheim, men i august 1977 åpna hun sin egen salong i kjelleren ved Aure sykehjem.

SAKEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN  

Hektisk
Mye hår har vokst siden den gang, og det har også vært jubilert tidligere. Periodevis har det vært meget hektisk, og ikke minst det har vært arbeidsomt. Aure hår & velvære som salongen heter nå, har vært med på mange messer, og både deltatt på og laga til egne hårshow. Samtidig som hår er stelt og klippet. Historien til Reidun Torset sin salong er både lang og innholdsrik. I dag er det åtte ansatte ved bedrifta som holder til i Aure kjøpesenter.

Ansatte
På det meste var 15 ansatte i sving med saks og kam, og totalt har det vært cirka 110 som har hatt et ansettelsesforhold. I alt 19 lærlinger har tatt fagbrev ved Aure hår & velvære. Den ene av disse innen salg- og serviceyrket. Å holde ut i frisøryrket så lenge er ikke alle forunt, noe som betyr at innehaveren har trivdes. Både med fag, blant ansatte kolleger og ikke minst med sine kunder. En av grunnene til dette, er at hun har vært påpasselig med å holde seg i form.

— Har også vært heldig. Mange slutter tidlig i frisøryrket.

God hjelp
Hun ble kasta i det som frisørlærling i Trondheim. Med en sjef som så at hun var selvgående. I Aure var det Karin Ormset som rådde frisørgrunnen i gamle dager, men da det ikke var frisør på Aure, så tok Reidun muligheten. Med god hjelp fra mor Gjertrud. Først i salongen, og deretter som barnepasser.

SAKEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN  

— Er henne stor takk skyldig ja. Uten hennes innsats hadde det ikke vært mulig å holde på slik jeg har gjort.

Årets bedrift
Etter 10 år på sykehjemmet ble det ny salong ved Aure kjøpesenter, hvor den har vært siden. Litt flytting og oppussing har det vært. Flere av de som har gått i lære hos Reidun, har siden starta opp med sine egne salonger.

— Noen kunder kommer, mens noen går. Det er sunt med konkurranse, og tror at antall frisører i Aure er sånn akkurat passe.
I tillegg til salongen i Aure, driver hun også den på Tustna. I tillegg har hun tidligere hatt salong i Kløvertun på Ertvågsøya, i Kjørsvikbugen og i Hemne. I 1998 ble Aure hår & velvære tildelt prisen «Årets bedrift», og under kongebesøket fikk Reidun være med om bord i Kongeskipet.

— Stolt over å bli tildelt en slik pris. Som betyr at jeg har gjort noe riktig. Å få bli invitert om bord i Kongeskipet, og å få hilse på Kongen og Dronninga var stor stas.

Jubileumsdagen
Egentlig var det meninga at jubileet skulle være på dagen 1. august.

— Her kom Robbie Williams og ødela hele greia. Han skal ha konsert denne dagen, og det virker som om hele Aure skal dit. Dermed måtte jeg velge 3. august i stedet. Da inviterer jeg alle som har lyst til Skogvang på feiring, sier Reidun Helene Torset.

Under veis i denne feiringa kan de som møter opp ta del i et litt spesielt mote- og hårshow.

— Samarbeider med Edith Winje sin brudesalong og Flora ide & hagesenter på Skardsøya. I alt skal det styles opp 16 bruder, og det ryktes til og med om et frieri, som kan bli litt spesielt. Det er helt gratis å være med på dette, men må ha påmelding på grunn av matservering. Sammen med hele salongen, og de som har lyst til å være med, gleder jeg meg til å feire 40 år med salong i Aure, og 45 år som frisør. Se vår facebookside for mer informasjon.

Les lokale saker fra Aure og Smøla i papirutgaven av Nordvestnytt. 

Abonnerer du ikke på papirutgaven? 
Trykk her for å bestille!

Du kan også kjøpe papirutgaven som eAvis ved å klikke her